Hvordan finder du den långiver der passer bedst til dig?

Hvad skal der til for at en långiver passer til ens behov? Når man i den første søgeproces skal undersøge onlinemarkedet for hvilket forbrugslån der passer bedst til ens situation, er der mange ting at tage hensyn til. For de fleste er en lav ÅOP rente på lånet et vigtigt kriterium når man skal vælge en långiver, men det bør dog ikke være alt afgørende. Forskellige långivere kan tilbyde noget forskellige i kraft af at deres forskellige virksomheder. I denne artikel ser vi nærmere på hvordan man kan drage nytte af markedets brede udvalg af udbydere.

Hvordan undersøger man det online lånemarked som låntager

Enhver lånekunde bør lave grundige undersøgelser af lånemarkedet, før man tager så vigtige økonomiske afgørelser som et lån uden sikkerhed er. Her er det både vigtigt at få mere viden om området og naturligvis at man er i stand til at tage mere kvalificeret valg der kan føre til det bedste bedste lån. Et centralt element i søgeprocessen er dermed at søge hos mange forskellige långivere, eftersom det giver flest tilbud tilbage og dermed gør det nemmere at vælge det lån der er bedst og/eller billigst. Her benytter mange sig af lånmæglere for at spare tid, hvilket ofte er det vigtigst element i søgningen på det ønskede lån.

Selve lånet er vigtigt, men hvad med långiveren

For mange der skal tage et valg om lån kan det måske være nok i sig selv at få mange tilbud. Og det at samle forskellige tilbud ind kan også være godt, men det er også med til at skabe fokus på selvet lånet frem for långiveren. Som lånekunde i Danmark kan man være tryg ved, at markedets udbydere er seriøse aktører som driver ordentlige, regulære finansvirksomheder; men der er stadig forskelle mellem de forskellige långivere som kan være relevant for det valg man tager.

Erfaring kan være en væsentlige faktor eftersom erfarne finansielle aktører sandsynligvis har opnået værdifuld viden om hvordan de kan tilbyde et godt produkt til deres kunder. For dig som kunde kan det have betydning om hvorvidt du ønsker en lånegiver som har været i branchen i flere år og dermed kender til hvordan låneprocesser skal udføres og hvordan eventuelle problemer skal håndteres.

Kundeservice kan være en anden væsentlig faktor. Som hos andre kundeorienteret virksomheder, vil online lånegivere også variere med hensyn til deres prioritering om god kundeservice. Hvis dette er vigtigt for dig som kunde findes der forskellige måder og undersøge det på. Læs om andre kunders erfaringer, spørg bekendte som har lånt og tjek kundebarometre. Dermed får du et indtryk af hvorvidt långiveren kan tilbyde den hjælp du har brug for. En anden måde at få et indtryk af kundeservice er at ringe direkte til den potentielle långiver.

Der er andre forskellige faktorer som kan tænkes at spille en rolle for dig når du skal vælge den virksomhed der skal stå for din långivning. For eksempel kan det være relevant om de kan tilbyde personlige kundemøder eller om de har flere afdelinger rundt i landet. Budskabet er uanset, at det ikke kun nødvendigvis er de lave priser som bør have betydning når man vælger en långiver. Måske er det bedst for netop dig at vælge en långiver som du er tryg ved og som virker dygtig selvom det betyder ekstra procenter på ÅOP renten.