5 gode tips om penge

[g1_lead]

Når privatøkonomien strammer til og det ikke ser ud til at blive bedre her og nu, så gælder det om at holde hovedet koldt. Få styr på din økonomi via et budget der skaber oversigt og klarhed over din økonomiske formåen – det er måske ikke helt så svært som du går og tror. Lav en budgetplan … og hold dig til den

[/g1_lead] Lån kun penge hvis du har økonomien til at betale dem tilbage igen – så enkelt er det.

Se på disse 5 gode tips om penge…

1. Realisme er nægleordet

Et budget er konservativt bud på fremtiden og indeholder ikke usikre elementer som lønstigninger, bonusser eller evt. overarbejde – det er et realistisk worst-case-scenario over din økonomi. Indtægtssiden i et budget er hvad du tjener nu – ikke hvad du håber at tjene.

2.Få alt med – husk alle oplysninger

Det er ikke weekendens Lotto-tal som skal gættes – det er alle dine håndgribelige udgifter samt samt indtægter der skal nedfældes i et dokument. Få alle tænkelige udgifter med i mindste detalje, så du ikke pludselig står med en overraskelse, der kan vælte læsset. Dine informationer skal bestå af fakta i form af regninger og lønsedler – ikke din hukommelse.

3.Skær ind til benet på udgifterne

Hver en krone sparret er tjent – derfor er øvelsen også at finde huller på udgiftssiden der kan fjernes. Du kan altid forhandle om nogle af de tunge poster som forsikringer, renter eller telefoni – tag kampen hvor du kan. Der er altid klassikere som Fitness-medlemskaber, der ikke bliver brugt og lignende at tage fat på. I samme øjemed ville det heller ikke skade, hvis man kunne øge indtægterne – find mulighederne.

4. Afsæt pengene

Når budgettet er på plads, så afsæt de penge der skal bruges på de faste udgifter, så de ikke bliver brugt til anden side. Opret konti i banken, der styrer dine udgifter og indtægter – det gælder i høj grad om at eliminere muligheden for fristelsen af at bruge pengene til at andet end det de var tiltænkt.

5. Afstem dit budget

Dine udgifter og indtægter vil variere, derfor at skal du holde dit budget opdateret. Lav det til en gylden regel for din privatøkonomi at afstemme budgettet hver måned. På den måde kan du se om du overholde de økonomiske rammer, du selv har sat op for din hverdag. Hvis tallene ikke stemmer, tag hånd om problemet det er farligste er bare at lade stå til.