Danmarks bedste forbrugslån
Sammenlign og find det bedste lån

 

Vi sammenligner de bedste Forbrugslån i Danmark i 2018

Her får du overblikket over forskellene på tilgængelige forbrugslån.

 

Forbrugslån kan være mange ting

Forbrugslån er i virkeligheden et begreb, der dækker meget bredt. Man kan sige at alle lån, man tager til at dække forbrug er et forbrugslån. Her på Scandilån har vi dog valgt at bruge begrebet forbrugslån på den måde, at de dækker over alle online lån af en vis størrelse, som man afbetaler med et fast beløb hver måned over en årrække. Lån penge nu – eller læs videre…

Forbrugslån online er blevet et ligeværdigt alternativ til de mere traditionelle banklån, men er på mange måder at foretrække for os almindelige forbrugere – med mindre der er tale om helt store beløb til boliglån eller billån.

På grund af finanskrisen, er mange banker begyndt at afvise låneansøgninger med hård hånd. Der skal med andre ord rigtig meget mere til for at man får lov til at låne penge til forbrug hos sin bank, end det var tilfælde for år tilbage. Det er blandt andet dette hul, som online låneudbyderne dækker med deres forbrugslån på nettet.

En anden vigtig årsag til, at onlinelån er blevet mere populære end banklån, når det kommer til forbrugslån er, at det er langt nemmere og hurtigere at ansøge om og få tildelt et forbrugslån på nettet end i sin bank. Mange mennesker bryder sig ikke om, at skulle møde fysisk op nede i banken eller om at skulle sidde overfor sin bankrådgiver og forsvare hvad pengene skal bruges til. For mange er dette en privat sag, og det er lånefirmaerne på nettet enige i. De stiller ingen spørgsmål om hvad pengene skal bruges til og gør sig ikke som moralske vogtere. At låne penge er en simpel forretning, hvor man låner penge og så længe man betaler dem tilbage til tiden, er der ikke så meget mere at snakke om.

Med udnyttelsen af moderne teknologi som internettet, smartphones og NemID (læs mere om lån med NemID længere nede), har lånefirmaerne på nettet endvidere overhalet de gamle banker med raketfart. Det er nå nemt at ansøge om et lån, at man i de fleste tilfælde kan have pengene på ens bankkonto dagen efter.

Hvilken rente kan man få på et forbrugslån?

Når man står for at ansøge om et forbrugslån er man naturligt interesseret i renten, da det jo er den de rhar størst indflydelse på hvor dyrt lånet bliver for én i det lange løb. Generelt kan man sige: jo lavere rente, jo bedre for dig. Renten er dog ikke alt, du skal være opmærksom på i forbindelse med forbrugslån, men mere om det senere.

Det er svært at sige præcis hvilken rente man kan få på et forbrugslån, for det afhænger af flere faktorer. Virkeligheden er, at lånefirmaerne ofte tilbyder forskellige renter på samme lån til forskellige låntagere – baseret på hvor stærk ens privatøkonomi er. Jo mindre risiko firmaet har ved at låne penge til dig, jo bedre rente kan du ofte få.

Noget der er vigtigt at være opmærksom på, når du sammenligner lånetilbud for at finde det lån, der billigst dækker dine lånebehov er, at det ikke altid giver bedst mening at gå efter den laveste rente på lån. Hvordan giver det mening, spørger du måske? Well, for bare et par år siden var renten den eneste reelle faktor man kunne sammenligne lån og lånetilbud ud fra. Da konkurrencen var og er meget høj låneudbyderne imellem, begyndte disse at konkurrere alene på en billig rente. Hvad mange forbrugere ikke vidste var, at det lån med den laveste rente ikke nødvendigvis også var det billigste lån at tage. For at kunne tilbyde meget lave renter begyndte låneudbydere nemlig at tillægge deres lån forskellige former for gebyrer. Disse gebyrer var nogen gange så høje at det gjorde den samlede pris for et lån langt højere end hvis man valgte et lån med højere rente, men lavere gebyrer.

Dette gjorde det så godt om umuligt for forbrugerne at sammenligne lånetilbud på en fair måde, og det endte med at der blevet reageret fra politisk side. Den nye måleenhed ÅOP blev indført som et lovkrav, og i dag skal alle lånetilbud være behæftet med en ÅOP-angivelse.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og er en måleenhed, der modsat renten, medtager alle omkostninger ved et lån. Det gælder både renter og diverse gebyrer. Dermed er ÅOP den eneste reelle måleenhed man kan sammenligne alle lån og lånetilbud ud fra.

Hos Scandilån.com kan du naturligvis se ÅOP for alle de lån vi formidler gennem vores partnere.

Forbrugslån med lav rente

Efter al denne information omkring renter og andre omkostninger, så er det vist tid til at komme ind på, hvordan du kan finde et forbrugslån med lav rente. Gebyrer eller ej, så er en lav rente stadig, det du skal gå efter som udgangspunkt. Det gælder især hvis du ønsker at låne et større pengebeløb med en lang løbetid. Renten udregnes i procent, så jo flere penge du låner, jo større betydning har den procentvise rente naturligvis også.

Som vi var inde på længere oppe på siden, så har du mulighed for at få en meget lav rente (der ofte er lavere end renten på et traditionelt banklån), hvis du kan bevise overfor låneudbyderen, at din privatøkonomi er sund og stabil. Hos nogle låneudbydere kan du vælge mellem lavrentelån, hvor du skal redegøre for dine økonomiske forhold, eller du kan vælge et standardlån fra samme lånefirma til en højere rente, hvis du ikke kan leve op til de høje krav, der fordres for at få et lavrentelån. Begynd med at søge om det gode lån, og får du afslag, er der intet der afholder dig fra at søge om det lidt dyrere lån i stedet.

Der findes flere muligheder hvis du søger et forbrugslån med lav rente. Tag et kig rundt på siderne her på Scandilån og gør dig selv bekendt med de forskellige låneudbydere på det danske marked og find ud af hvilken, der passer bedst til dig og dit lånebehov, samt til din generelle privatøkonomi.

Brug vores forbrugslån beregner – og spar mange penge på dit lån

Indrømmet, der findes efterhånden mange danske lånefirmaer på nettet og tilsammen kan de præstere en ordentlig bunke af lånetilbud, der alle kan lyde enormt fristende. Dette gælder især, hvis du ser deres reklamer på TV, bag på en bus eller et tredje sted i det offentlige rum. Vores anbefaling er, at du aldrig vælger det første det bedste lånetilbud, men bruger lidt tid på at sætte dig ind i de forskellige lånetilbud og hvad de indebærer. På den måde er der rigtig mange penge at spare for dig på den lange bane.

Når man skal researche forbrugslån på nettet, så er en forbrugslån beregner noget af det bedste man kan kaste sig over – og noget vores brugere ofte efterspørger.

Hvis du bruger sammenligningstjenesten her på Scandilån, kan du nemt danne dig et overblik og sammenligne alle de mange forbrugslån på rente, løbetid, ÅOP og andre vigtige faktorer. Dette gælder i øvrigt også når det kommer til kviklån.

Husk at du ikke er begrænset til at ansøge om et lån hos kun én låneudbyder. Du kan sagtens søge hos flere, og bagefter vælge det tilbud, der passer dig bedst, og hvor du får mest lån for pengene.

Forbrugslån uden sikkerhed?

Så godt som alle forbrugslån på nettet er forbrugslån uden sikkerhed. Hvad vil det sige? For at svare på spørgsmålet må vi først lige kort forklare, hvad der menes med sikkerhed i forbindelse med lån.

Hvis du tager et banklån, vil banken ofte bede om, at der stilles sikkerhed for lånet. Dette gøres i ting af høj værdi såsom dit hus, din lejlighed eller din bil. Stiller du sikkerhed i dit hus, betyder det at banken har lov til at kræve dit hus solgt, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. I værste fald kan man ende med at måtte gå fra hus hjem. En meget sigende talemåde i denne forbindelse.

Årsagen til denne sikkerhedsstillelse er at der jo rent faktisk findes mennesker der af den ene eller anden årsag ikke kan betale deres lån tilbage. Det er tab for banker og låneudbydere, og da de jo er virksomheder der skal skabe overskud og tjene penge, så nytter det ikke at de sætter penge til på denne måde. Ved at kræve sikkerhed i f.eks. fast ejendom, kan banken forsikre sig imod tab.

Når online låneudbyderne ikke kræver sikkerhedsstillelse ved lån og dermed tilbyder forbrugslån uden sikkerhed, så riskerer de altså med andre ord at tabe penge i det lange løb. Dette er faktisk én af de vægtigste årsager til at disse online lånefirmaer ofte kører med lidt højere renter end bankerne f.eks. gør. Forretningsmodellen er at det ikke gør så meget at tabe penge i ny og næ, hvis man tjener lidt mere på de enkelte lån.

Hvis du gerne vil låne penge uden at skulle stille sikkerhed, så er det helt klart forbrugslån på nettet, du skal kigge nærmere på.

Kan man få forbrugslån trods RKI?

Dette er et spørgsmål vi ofte får, når brugerne kontakter os. Over en kvart million danskere er i dag registreret som dårlige betalere i skyldnerregistre som RKI og DebitorRegistret. Vi er på ingen måde dømmende og ved, at der er mange årsager til at man ender i den kedelige situation det er at stå i RKI. Vi ved også hvor desperat en situation det er for mange.

Står man i RKI er det jo fordi man af den ene eller anden årsag er i pengeproblemer, og i den situation er der meget fristende at forsøge at låne sig ud af problemerne. Derfor søger mange forbrugslån trods RKI.

Svaret på spørgsmålet må dog desværre være et nej. Det er der umiddelbart to årsager til. For det første findes der ingen seriøse låneudbydere, der ønsker at låne penge til folk, der er registeret i RKI. Det kan man i og for sig godt forstå, da det er en meget høj risiko at løbe for lånefirmaerne. For det andet er det en virkelig dårlig idé at låne flere penge, hvis man i forvejen skylder så mange væk, at man ikke kan betale sin nuværende gæld. Forsøger man at lukke gældshuller med ny gæld, skubber man blot til den gældsfælde, man meget nemt ender i. Med mindre der er tale om reel refinansiering af lån.

Det er umiddelbart en dårlig ting at stå i RKI, men det kan faktisk også være en positiv ting. For mange mennesker ender det nemlig med at være den stopklods der gør, at deres økonomi ikke løber endnu mere fra dem. Derfor er det ikke smart at søge lån trods RKI.

Søg forbrugslån med NemID

Der var engang hvor det var en lang og besværlig proces, at ansøge om et lån. Vi har nok alle prøvet at skulle booke et møde med vores bankrådgiver, møde fysisk op nede i banken og derefter skulle forsøge at forklare (eller endda forsvare overfor) bankrådgiveren, hvad pengene skulle bruges til, lave budgetter og forhandle renter mv.

Selv efter at lånene kom online, var det i begyndelsen en længere proces. I dag er det både nemt og hurtigt at ansøge om og optage et forbrugslån på nettet. Dette er takket være indførelsen og udbredelsen af NemID.

NemID havde en hård fødsel og mange var ikke vilde med det i begyndelsen, men her i 2015 må man vel sige at det er blevet standard for alle danskere og noget vi bruger dagligt til at identificere os på en sikker måde.

Dette så låneudbyderne på nettet også en mulighed i og så godt som dem alle har i dag implementeret NemID i deres låneansøgningsproces.

Helt kort foregår det på denne måde, hvis du vil ansøge om en forbrugslån med NemID:

  1. Du vælger et lånetilbud fra vores lånesammenlignstabeller
  2. Du vælger beløb og løbetid
  3. Du identificerer dig med dit NemID
  4. Enten foretager låneudbyderen en automatisk kreditvurdering med det samme, eller også foretages den manuelt i løbet af max. en time
  5. Du får svar på din låneansøgning
  6. Får du ja, skriver du under på låneaftalen, igen ved hjælp af dit NemID.
  7. Pengene overføres til din Nemkonto i banken. Gerne til næste bankdag.

Som det fremgår tydeligt af ovenstående, har NemID gjort det langt nemmere at låne penge på nettet. Man skal ikke udfylde en masse formularer og indsende dokumentation, og der er ikke lang behandlingstid. Samtidig står NemID inde for sikkerheden i hele processen.

Lån ikke penge, hvis du ikke har råd til det

Til sidst skal der lyde et par fornuftsord.

At finansiere sit privatforbrug via de hurtige online lån kan ikke anbefales, og slet ikke hvis man har et stort forbrug – det er her man løber i problemer. Følg vores 5 gode råd så du ikke bringer dig i unødig gæld.

Forbrugslån er der intet i vejen med. Der kan være masser af rigtig gode årsager til at et lån er det rigtige for dig i en given situation. Det vigtige er dog at man aldrig skal låne penge, hvis man ikke har råd til at betale pengene tilbage.

Inden man ansøger om et lån er det altid en god idé at lave et grundigt budget, hvis man ikke allerede har ét. Der skal gerne være plads i privatøkonomien til de kommende månedlige afdrag på det nye lån. Er der ikke det, er det en rigtig dum idé at låne penge, da det er ekstremt dyrt, hvis man misser afdrag.

Forbrugslån uden sikkerhed